İZMİR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

İzmir Gastro Fest 2019

İZMİR GASTRO FEST 2019

İZMİR GASTRO FEST BU KEZ PAZARLAR DİYOR…

Gastronomi dünyasının önde gelen isimleri 20 Ekimde İzmir Gastro Fest için İzmir’de buluşuyor…

İzmir’i gastronomide marka kent yapmak hedefi ile ITALTUR MICE tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İzmir Gastro Fest’in teması ‘Pazar Yeri ve Kültürü’…

Bu yılİzmir Gastrofest ‘te Amerika, Lübnan, Polonya, İngiltere, İsrail, İspanya, İtalya ve Almanya’Nin ünlü şefleri, kanaat önderleri bu kez dünyaya İzmir’den bakacaklar...

21 Ekim 2018’de düzenlenen İzmir’in ilk gastronomi festivali ‘İzmir Gastro Fest’e yeme-içme sektörünün ünlü isimleri, şefleri konuk olmuştu. Teması ‘Göç’ olarak belirlenen festival büyük bir ilgiyle karşılanmıştı.

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek Festival’in konusu ‘Pazar Yeri’ olarak belirlendi.

Pazar Yeri ve Kültürü
20 Ekim Pazar günüTarihi Alsancak Tren Garı Pazar yerine dönüşüyor.  İzmir Gastro Fest, kentin boyozlu, gevrekli ve sübyeli kahvaltısı ile başlıyor. Kahvaltının açılışını efsanevi saksafoncu Ricky Ford solo konseri ile yapıyor. Paneller, konuşmalar, yemek belgeselleri, yabancı ve Türk şeflerin eşleştiği workshopların ardından festival İzmir ve İstanbul’un önde gelen şefleri ve restoranları tarafından hazırlanan tadım sofraları ile devam ediyor.
‘Fikri altyapı’, ‘gastronomi kültürü’, ‘eğlence ve özgün bakış’ olmak üzere dört ayaklı bir yapı üzerine kurulan festival dünyaca ünlü Türk ve yabancı şefleri, akademi dünyasını, yazarları, gazetecileri ve kanaat önderlerini ve  yeme-içme severlerin bir araya getirmeyi amaçlıyor.