İZMİR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

2. Mutfak Zirvesi İzmir‘de Yapıldı.

2.Mutfak Zirvesi İzmir‘de Yapıldı.

İzmir'de gerçekleştirilen 2. Mutfak Zirvesine katılan Anadolu  Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Kurucu Başkanı, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Tahir Tekin Öztan, Türk ve dünya mutfağının turizmdeki yeri ve önemini anlattı. Öztan, gastronomi turizmi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve rehberlerin gastronomi eğitimi alması gerektiğini ifade etti. 2. Mutfak Zirvesinden çıkan ortak karar, 'Gastronomi, tüm toplumun sağlığının korunmasında ve geliştirilmesinde önemli bir yer teşkil ediyor' oldu.

Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Revzat Aypek'in moderatörlük yaptığı panele, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Müdürü Abdülaziz Ediz, ETİK Yönetim Kurulu Başkanı, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı. EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Üyesi Mehmet İşler, Sahan Restoranlar Zinciri Sahibi, Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Kurucu Başkanı, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Üyesi Tahir Tekin Öztan konuşmacı olarak katıldı.