İZMİR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

1081 Çaka Bey Türk Tarih Kurumu İzmir Kitap Günleri

Türk Tarih Kurumunun İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi ile işbirliği içerisinde hazırladığı “1081 Çaka Bey Türk Tarih Kurumu İzmir Kitap Günleri” 18 Mart Cumartesi gününden 26 Mart Pazar akşamı sonuna kadar dokuz gün süresince Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde (Konak) gerçekleşecektir.
Kitap Günlerinde Türk Tarih Kurumu Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Can Yayınları, Tudem Yayınları, İş Bankası Yayınları, Pegasus Yayınları, İnkılap Yayınları başta olmak üzere yaklaşık otuz yayınevi yayınlarını İzmirli kitapseverlerle buluşturacaktır. Ayrıca sahaflar da etkinlikte yer alarak kitap tutkunlarıyla bir araya gelecektir.
Diğer yandan, pek çok önemli ismin imza günü de Kitap Günlerine büyük renk ve anlam katacaktır. Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. Tufan Gündüz gibi akademisyenler; ve Enver Aysever, Kahraman Tazeoğlu, Ataol Behramoğlu, Azra Kohen, Hasan Ali Toptaş, Pelin Çift, Seda Diker gibi yazarlar başta olmak üzere birçok değerli isim okurları için kitaplarını imzalayacaklardır.
1081 Çaka Bey İzmir Kitap Günleri dahilinde gerçekleşecek diğer bir önemli etkinlik ise 25 Mart Cumartesi akşamı saat 18.00’da icra edilecek olan Anadolu Ateşi Dans Gösterisidir. Girişlerin ücretsiz olacağı bu gösteri de Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecektir.
Türk Tarih Kurumu Çaka Bey Sanat ve Resim Sergisi ile Denizcilik Müzesi Sergisi de Kitap Günleri süresince Kültür Merkezi dahilinde ziyarete açık olacaktır.
Son derece geniş bir yelpazede yayınları bulunan yayınevlerinin, Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri ile yazarlarının katılacağı; imza günü, konferans, sergi ve dans gösterileri gibi etkinliklerin ücretsiz olarak herkese açık olacağı 1081 Çaka Bey Türk Tarih Kurumu İzmir Kitap Günlerine tüm İzmir halkı davetlidir.
Ziyaret saatleri 10.00-20.00 arası olup Facebook’ta “1081 Çaka Bey Türk Tarih Kurumu İzmir Kitap Günleri” başlıklı sayfa üzerinden de etkinliğe dair tüm bilgilere ve güncellemelere ulaşılabilir.

18 Mart Cumartesi günü saat 10:00'da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki "1081 Çaka Bey Türk Tarih Kurumu İzmir Kitap Günleri" açılışına tüm halkımız davetlidir.
  • 50626,1081-caka-bey-turk-tarih-kurumu-imza-gunleridocx-1.jpg
  • 50626,1081-caka-bey-turk-tarih-kurumu-imza-gunleridocx-2.jpg